Työharjoittelu
Ravintola "Villaggio"
(24.1 - 18.03)
Juomien myynti ja tarjoilu
Väkevät juomat top-paikalla:
1. Hennessy VSOP
Konjakki
- Konjakki valmistetaan tekemällä mehua valkoisista viinirypäleistä.
- Konjakki voidaan nauttia sellaisenaan tai juomasekoituksessa. Sitä suositaan kahvin ja suklaan kanssa juotavaksi. Sellaisenaan konjakki nautitaan yleensä joko suuresta ja pyöreäkupuisesta aromilasista tai tulppaaninmuotoisesta ylöspäin suippenevasta lasista.
- Kuparinruskea, täyteläinen, melko iäkäs, lämmin, hedelmäinen, kaakaoinen, kevyen pähkinäinen, mausteinen, tasapainoinen.
- Annoksen hinta: 4 cl = 8.00e
2. Monnet V.S
Konjakki
- Konjakki valmistetaan tekemällä mehua valkoisista viinirypäleistä.
- Konjakki voidaan nauttia sellaisenaan tai juomasekoituksessa. Sitä suositaan kahvin ja suklaan kanssa juotavaksi. Sellaisenaan konjakki nautitaan yleensä joko suuresta ja pyöreäkupuisesta aromilasista tai tulppaaninmuotoisesta ylöspäin suippenevasta lasista.
- Meripihkanruskea, keskitäyteläinen, melko iäkäs, lämmin, aprikoosinen, kevyen kinuskinen, mausteinen, tamminen.
- Annoksen hinta: 4 cl = 6.00e
3. Jack Daniel´s
- Jack Daniel’s on perinteistä yhdysvaltalaista maissiviskiä ja se tunnetaan erittäin terävästä ja erottuvasta maustaan, joka eroaa suuresti perinteisistä skottiviskeistä.
- Viskit valmistetaan yleensä ohrasta, mutta esimerkiksi Amerikassa viskiä valmistetaan myös maissista ja rukiista.
- Viskejä voidaan käyttää myös drinkkien pohjana. Tunnetuin ja helpoin lienee viskikola. Tunnetuin tapa nauttia viski lienee juoda se jäiden kera.
- Vaaleanruskea, keskitäyteläinen, miedon savuinen, lämmin, kevyen banaaninen, mausteinen, hennon vaniljainen.
- Annoksen hinta: 4 cl = 6.20e
4. Jaloviina
Suomen Brandy
- Jaloviina on suomalainen rypäletisleestä ja viljaviinasta valmistettu viina. Jaloviinan valmistuksessa käytetään värin vuoksi myös hieman sokeriväriä ja maun pehmentämiseksi sokeria. Sen lempinimi "Jallu".
- Nautitaan viinasta jäiden kera tai kahvin kanssa.
- Meripihkanruskea, lämmin, hedelmäinen, konjakkimainen, kevyen kaakaoinen, hennon hunajainen.
- Annoksen hinta: 4cl = 4.00e
5. " Russian Standard"
- Russian Standard on venäläinen vodkamerkki. Valmistetaan Pietarissa.
- Vodkaa valmistetaan nykyään yleensä viljasta, mutta sitä voidaan tislata muistakin tärkkelystä sisältävistä aineksista.
- Vodkaa voidaan nauttia joko raakana, jolloin se usein jäähdytetään kylmäksi, tai vastaavasti juomasekoituksina.
- Väritön, lämmin, viljainen, hennon mustapippurinen.
- Annoksen hinta: 4cl = 6.00e
Miedot juomat top-paikalla:
1. Somersby Pear
Cider 4,5%
- 0,33l = 6.00e
2. Peroni Nastro Azzurro
3. Chardonnay 2015, Chile
SANTA CECILIA
Valkoviini 13%
- Valkoviini on viinirypäleistä tehtyä viiniä, jonka valmistusvaiheessa rypäleiden tummien kuorten ei ole annettu värjätä viiniä punaiseksi kuten punaviinin valmistuksessa. Valkoviineissä ei ole karvautta, jollainen punaviiniin syntyy tanniineista.
- Sopii kalan, kanan ja kalkunan kanssa. Nauttiminen lasittain.
- Kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen mausteinen.
- Annoksen hinnat: pullo = 27,50e; 12cl = 5.50e; 16cl = 7.20e; 24cl = 9,20e
Santa Digna, 2015
Roseeviini 13,5%
Chile
- Roseeviini (rosé) on punaviinirypäleistä tehtävä vaaleanpunainen viini.Rosee on kevyt, raikas ja marjainen viini, joka on parhaimmillaan nuorena ja tuoreena. Se sopii usein sellaisten ruokien kanssa, joillepunaviini on liian voimakasta mutta valkoviinikään ei sovi. Roseeta käytetään usein myös seurustelujuomana, ja se on erityisen suosittu kesäviininä. Rosee nautitaan yleensä viileänä.Roseen perinteisessä valmistusmenetelmässä rypäleiden kuoret saavat olla melko lyhyen ajan käyvässä mehussa, jolloin viiniin liukenee vain osa kuorien väristä. Kuoret kaadetaan sen jälkeen pois. Puristusajankohtaa säätelemällä viinistä saadaan enemmän tai vähemmän värillistä. Euroopan Unionin alueella tuotetut roseet on valmistettu tällä menetelmällä
- Kuiva, hapokas, mustaherukkainen, vadelmainen, yrttinen.
- Sopii kanan, kalkunan, satattijen sekä itämaisten ruon kanssa.
Espanja
Punaviini 13,5%
- Punaviinin valmistus poikkeaa valkoviinin valmistuksesta siten, että rypäleitä ei puristeta ennen käymistä vaan kuoret ovat mukana käymisprosessissa antamassa väriä ja tanniinia, ja vasta käymisen jälkeen rypäleet puristetaan.
- Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon yrttinen.
- Sopii porsan, naudan, grilli sekä patanruon kanssa.
- Mehevä, hilloinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti