tiistai 19. tammikuuta 2016

 Cocktailin valmistaminen vaihettain



Juomasekoituksia voidaan valmistaa neljällä tavalla: Rakentamalla, sekoittamalla, ravistamalla ja blendaamalla.

Rakentaminen tarkoittaa juoman ainesosien mittaamista tai kaatamista suoraan lasiin. Juomasekoituksen eri osat voidaan kaataa lasiin jäiden päälle, tai tyhjään lasiin niin että sekottuvat keskenään. Eri ainesosat voidaan myös valuttaa kerroksittain vuoron perään lasiin siten, että eri kerrokset erottuvat toisistaan selvästi.
Kerrostaminen perustuu nesteiden eri sokeripitoisuuksiin. Makein neste kaadetaan alle ja vähiten sokeria sisältävä kerrostetaan päälimmäiseksi.
Sekoittamalla tai hämmentämällä taas valmistetaan kaikki juomasekoitukset, jotka sisältävät helposti sekoittuvia ainesosia. Sekoittamalla saadaan kirkas, läpikuultava, ja kylmä drinkki. Jäät ja ainesosat laitetaan sekoituslasiin, minkä jälkeen juomaa hämmennetään pitkällä baarilusikalla. Valmis juoma kaadetaan siivilän läpi jäädytettyyn lasiin.
Ravistaminen tehdään joko koneella tai käsiravistimella. Juomasekoitukset jotka sisältävät kermaa, maitoa, paksuja hedelmämehuja, sokeria, siirappeja tai kananmunia kannattaa ravistaa koneravistimella. Ravistimeen laitetaan jäät ja mitataan ainesosat, käsiravistimella tehdään tehokkaita ravistuksia, joiden avulla juoma sekoittuu nopeasti. Ravistuksen jälkeen valmis juoma kaadetaan siivilän läpi lasiin ja tarjoillaan.
Blendaus on ravistamisen yksi tapa, jossa juoma valmistetaan tehosekoittimella. Sitä käytetään silloin kun juomaan käytettävät ainekset eivät sekoitu pelkästään ravistamalla.


Juomasekoitukset voidaan ryhmitellä käyttötapansa mukaan joko ennen ateriaa nautettaviin "Before dinner drinks", aterian jälkeen nautittaviin "After dinner drinks", ja milloin vain pitkin päivää nautittaviin "All day drinks". Toinen tapa ryhmitellä juomat pituuden mukaan lyhyisiin, keskipitkiin ja pitkiin.

Cocktailit mitkä olin tehnyt itse 3 jaksolla: koulussa sekä top-paikalla.

Cocktailn nimi "Cafe Nero" 
Special drink, palavаа drinkki

1. Valmistetaan työpöytä cocktailin valmistusta varten. 
2. Otetaan kaikki tarvittavat esineet: Kuohuviiniasi, mittari (4cl), baarilusikka.
3. Keitetään vahvaa kahvia valmiksi vatkatetaan kevyesti kermaa, hieno sokeria lautasille.
4. Alkoholijuomasta tarvitetaan vain Galliano (likööri).
5. Ensin pyöräytetään sisänpinta n. 1cm leveydeltä sitruunalla.
6. Kastetaan lasin sokeriin ja muodostuu sokerireunus.
7.Kaadetan Galliano lasiin ja sytytä se palamaan. Näet kuvassa: 





8. Pyöretellään lasia niin, että saat sokerin karamellisoitumaan. Näet kuvassa:






9. Kaadetaan lasiin kuumaa kahvia sen verran, että siihen lasiin mahtuu vielä kermaa. Näet kuvassa:






10. Valutetaan kerma juoman pinnalle baarilusikan kanssa. Näet kuvassa: 






11. Cafe Nero on valmis.Tarjoilaan kuumana. Näet kuvassa sen lopputulos:

Ainesosat:
- 4cl Galliano 
- vahva kahvia
- kevyesti vatkattua kermaa
- hienoa sokeria
- rakenetaan






Сocktailn nimi "Afterglow"
Alkoholiton drinki

1. Valmistetaan työpöytä cocktailin valmistusta varten. 
2. Otetaan kaikki tarvittavat esineet: high ball-lasi, mittarit 4cl ja 2cl, Boston sheikkeri, baarilusikka.
3. Metalliastiaan laitetaan jäitä, laseliseen kaadetan ainesosat. High ball-lasiin jäitä. Näet kuvassa:


4. Ensiksi otetaan ananasmehua 8cl ja kaadetaan Boston sheikerin lasiin. Näet kuvassa:



5. Samaan lasiin kaadetaan puristettua appelsiinimehua 8cl. Näet kuvissa:


                                                




6. Sen jälkeen otetaan 2cl Grenadiini siirappia ja kaadetaan samaan lasiin. Näet kuvassa:






7. Metalliastiassa vaihdetaan jäät.Kaadetan siihet meidän juomat mitä olimme keränyt.
Näet kuvassa: 



7. Sheikatetaan kunnolla. Näet kuvissa: 

                                        
                                        


8. Vaihdetaan jäät tarjoilulasissa mihin tule meidän drinki. Kaadetaan sheikkirissa sekoitettun juoman lasiin. Barilusikalla sekoitetaan vielä kerran. Näet kuvissa: 







9. Cocktail tarjoilaan jäillä pillin kera ja koristeeksi tule appelsiinirenka kirsikan kanssa. Lopputulos näet kuvissa: 
  

Ainesosat:
 - 8cl ananasmehua
- 8 cl appelsinimehua/puristettua appelsiinimehua
- 2cl Grenadiini sirappia
- ravistetaan


Tequila Slammer (shotti)

1. Otetaan shottilasin valmiiksi. 
2. Kaadetaan 2cl teguilan ensin. Näet kuvassa:


3. Sitten kaadetaan sprite varovasti pinnalle. Näet kuvassa: 




4. Nautitaan juoman yhdellä kulauksella.Lopputulos näet kuvassa:  

 Ainesosat:
- 2cl tequila
- tilkka spritea
- tarjoillaan shottilasiin 


JUOMASEKOITUKSET TOP-PAIKALLA:


Gin and tonic 
Cocktail joka trajoilaan minun toppi-paikassa. Se on aperitiivi, ryhmä "Before Dinner Drinks".


1. Otetaan kaikki valmiiksi: high-ball lasi, gin, tonic-vesi , sitruunan lohko.
2. Täytään lasi jäitä ja kaadetaan meidän lasiin 4cl giniä. Näet kuvassa:



3. Seuravaksi pidennetään meidän juoman tonic-vedellä. Näet kuvassa:


4. Puristettan sitrunanviipale lasiin, tarjoillaan jäillä pillin kera ja koristeeksi tulee sitrunan viipale. Lopputulos näet kuissa: 


Ainesosat:
- 4cl giniä
- tonic - vesi
- sitruna tai lime viipale
- rakennetaan 



Coffee "Glasse"
Erikoiskahvit juomaa ja se myöskin tarjoilaan minun toppi-paikassa.

1. Otetaan kaikki valmiiksi: Pousse Cafe -lasi, jäätelö, sukla-ja karamellikastike, kaneli, sokerisirappi, tavallinen kahvi, kerma.

2. Laitetan meidän lasiin vanilja jäälelöä. Näet kuvassa: 

3. Sen jälkeen laitettaan suklaa- sekä karamellikastiketta, sokerisirappija ja kanelia. Näet kuvassa: 

4. Kaadetaan kahvia, mutta jätetään tilaa kermalle. Päälle laitettaan kermaa ja koristeeksi tule kaakaojauhe. Lopputulos näet kuvissa: 



Töypaikalla olin vielä tehnyt alkoholinen kahvi nimellä Coffee "Rom".
Tässä näet kuvan: 

Ainesosat:
- 3 cl tumma rommia
- 1 cl kahvi likööriä
- kahvi "Americano"
- tuoretta kermaa  
- muskottipähkinä ja kanelia 

Valmistusprosessi:
1. Kaadetaan 3 cl tumma rommia, 1cl kahvi likööriä ja kahvia lämmitettyynä.
2. Laitetaan vähän kanelia sekä muskottipähkinä.
3.Lämmitetään tuorettaa kermaa ja varovasti lusikan kanssa kaadetaan sen, juoman päälle.
4. Saa nautiia juomasta :)


Töissä olin valistamassa jälkiruot, yksi mikä olin oppinut tekemään on "Tiramisu":

  - ¾–1 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- 2 prk (150 g) mascarponejuustoa
- n. 200 g tiramisukeksejä
- n. 2 dl kylmää espressokahvijuomaa
- ½ dl Amaretto-likööriä

Olin kiinostunut aika paljon kahvista, koska meidän työpaikalla on iso valikoima erikoiskahveja, sen takia on aika hyvä osata tehdä hyvällä malilla niitä. Esim: " Latte". Näet kuvassa:

Ja pari kuvaa olin ottanut lounas aikana, kun sanoin jo aiemmin että olin ollutkin aamuuvuoroissa autamassa. 


Vielä olin tehnyt alkoholijuoma nimellä "Valhalla tee"

Ainesosat: 
- 4cl Jagermiester
- 2 cl sokeriliemi (kumpaaka kuumenetaan)
- kaneli
- tavallista musta teeta

Ensin jagermiester sen jalkeen sikeriliemi ja niita kuumenetaan vahan aikaa. Laitettaan kanelimaustetta ja loppun asti kaadetaan teeta. Koristeeksi tulee sutrunan viipale.
Tarjoilaan Irish Coffee - lasista.Valmistus tapa " rakentaminen". Vallistettavasti ei ole kuvaa, koska kiiressa unohdin otta niitä ja ei ole riitävästi aika siihen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti