JÄGERMESTER
· Missä valmistetaan, raaka-aineet ja mausteet?
Jägermeister on saksalaisen Mast-Jägermeister AG:n tuottama likööri, jonka
alkoholipitoisuus on 35 %. Jägermeister valmistetaan 56:sta eri ainesosasta,
joista yleisessä tiedossa on noin 25, muun muassa sitruunankuori, pomeranssi,
tähtianis, inkivääri, kardemuma, lakritsi ja useat yrtit. Juomassa on 130
grammaa sokeria litraa kohden. Jägermeisterin etiketti kuvaa Hubertus-legendaa.
· Valmistustapa: Jägermeisterin ainesosat
uutetaan ja sitten kypsennetään tammitynnyreissä noin 12 kuukauden ajan.
Tuotteen valmistuksessa käytettävät ainesosat ja mm. tynnyreiden tammi ovat
tarkkaan määritelty ja ne tulevat aina samalta alueelta ja samalta tuottajalta.
· Ikämerkinnät / juoman eri tyypit, jos on?
Jägermeister on maailman suosituin likööri. Vuonna 2010 se ohitti Bailey'sin
myynnissä. Jägermeister on tunnettu koko maailmassa suosittuna
musiikkitapahtumien tukijana ja yhteistyössä on ollut mm. Ozzfest, sekä
Jägermeisterin omalla Music Tourilla on ollut esiintymässä Metallica. Myös
Suomessa Jägermeister on useiden tapahtumien yhteistyökumppani, kuten
Provinssirockin ja Sonispheren.
· Tarjoilu ja käyttötapa: Jägermeisteria
juodaan yleisimmin jääkylmänä shottina eli lyhyenä 4 cl:n paukkuna.
Jägermeister sopii ainesosaksi myös moneen drinkkiin. Yleisimmin tunnettuja
ovat energiajuomasekoitukset. Juoma jossa on upotettu Jägermeister minipullo
Red Bull lasiin on nimeltään Jägerbomb. Batteryä ja Jägermeisteria
sekoittamalla juomaa kutsutaan Jekkubatteryksi. Suosittu yhdistelmä on myös
Jägermeister ja cola. Kaikkein suosituin yhdistelmä on Jäger-Combo joka
sisältää jääkylmän shotin ja kylmän oluen, omissa laseissaan. Makunsa puolesta
Jägermeister sopii myös cocktaileihin, kuten Mojito (korvaa rommi
Jägermeisterilla), mansikkamargaritaan (korvaa puolet tequilasta
Jägermeisterilla) jne. Tuotetta käytetään usein myös ruoanlaitossa, se sopii
marinadeihin, liekittämiseen ja kastikkeisiin.Vuosikymmenien saatossa
Jägermeisteria on käytetty digestiiviksi ja jopa puudutusaineena sota-ajan
kenttäsairaaloissa.Suurin osa kulutuksesta tapahtuu nykyään jääkylmänä shottina
ja sitä varten on tuotteelle kehitetty oma pakastinhanalaite. Se viilentää
tuotteen jopa –20 °C asteeseen. Hanoja on jo yli 400:ssa suomalaisessa
anniskeluravintolassa, sekä noin 100 000 koko maailmassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti