lauantai 9. tammikuuta 2016

                                                       
   JÄGERMESTER

·  Missä valmistetaan, raaka-aineet ja mausteet? Jägermeister on saksalaisen Mast-Jägermeister AG:n tuottama likööri, jonka alkoholipitoisuus on 35 %. Jägermeister valmistetaan 56:sta eri ainesosasta, joista yleisessä tiedossa on noin 25, muun muassa sitruunankuori, pomeranssi, tähtianis, inkivääri, kardemuma, lakritsi ja useat yrtit. Juomassa on 130 grammaa sokeria litraa kohden. Jägermeisterin etiketti kuvaa Hubertus-legendaa.

·  Valmistustapa: Jägermeisterin ainesosat uutetaan ja sitten kypsennetään tammitynnyreissä noin 12 kuukauden ajan. Tuotteen valmistuksessa käytettävät ainesosat ja mm. tynnyreiden tammi ovat tarkkaan määritelty ja ne tulevat aina samalta alueelta ja samalta tuottajalta.

·  Ikämerkinnät / juoman eri tyypit, jos on? Jägermeister on maailman suosituin likööri. Vuonna 2010 se ohitti Bailey'sin myynnissä. Jägermeister on tunnettu koko maailmassa suosittuna musiikkitapahtumien tukijana ja yhteistyössä on ollut mm. Ozzfest, sekä Jägermeisterin omalla Music Tourilla on ollut esiintymässä Metallica. Myös Suomessa Jägermeister on useiden tapahtumien yhteistyökumppani, kuten Provinssirockin ja Sonispheren.

·  Tarjoilu ja käyttötapa: Jägermeisteria juodaan yleisimmin jääkylmänä shottina eli lyhyenä 4 cl:n paukkuna. Jägermeister sopii ainesosaksi myös moneen drinkkiin. Yleisimmin tunnettuja ovat energiajuomasekoitukset. Juoma jossa on upotettu Jägermeister minipullo Red Bull lasiin on nimeltään Jägerbomb. Batteryä ja Jägermeisteria sekoittamalla juomaa kutsutaan Jekkubatteryksi. Suosittu yhdistelmä on myös Jägermeister ja cola. Kaikkein suosituin yhdistelmä on Jäger-Combo joka sisältää jääkylmän shotin ja kylmän oluen, omissa laseissaan. Makunsa puolesta Jägermeister sopii myös cocktaileihin, kuten Mojito (korvaa rommi Jägermeisterilla), mansikkamargaritaan (korvaa puolet tequilasta Jägermeisterilla) jne. Tuotetta käytetään usein myös ruoanlaitossa, se sopii marinadeihin, liekittämiseen ja kastikkeisiin.Vuosikymmenien saatossa Jägermeisteria on käytetty digestiiviksi ja jopa puudutusaineena sota-ajan kenttäsairaaloissa.Suurin osa kulutuksesta tapahtuu nykyään jääkylmänä shottina ja sitä varten on tuotteelle kehitetty oma pakastinhanalaite. Se viilentää tuotteen jopa –20 °C asteeseen. Hanoja on jo yli 400:ssa suomalaisessa anniskeluravintolassa, sekä noin 100 000 koko maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti